De Tsjoenders

Het Team

Fotonr-8
Johan Timmermans
Eigenaar / Bouwkundige
Fotonr-15-1
Elly Timmermans
Eigenaar / Financiën en administratie
Fotonr-4-1
Wiltsje Jansma
Bouwkundige / leermeester
Fotonr-46-1
Sander Hoekstra
Uitvoerder / leermeester
Fotonr-6
Karel Berends
Timmerman
131741400_437760867352696_1637369046654235435_n
Geale Postma
Timmerman
Fotonr-119
Jesse Stelwagen
Uitvoerder
131095151_1465525773644368_510958744762123810_n
Ruben Fredrik
In opleiding
Fotonr-3
Chris Kooistra
Timmerman / tegelzetter
Fotonr-7
Karst Kleinhuis
Timmerman

Het Team

Bij de Tsjoenders werkt een jong en vakkundig team.
Bijna het gehele team is vanaf hun opleiding betrokken bij de Tsjoenders en heeft vervolgens een vaste betrekking gekregen. Door deze intensieve samenwerking in een korte tijd heeft elk kunnen ontdekken waar zijn specialiteiten liggen.

Kwaliteiten van de tsjoenders

Eerlijk

Bij een aanvraag gaan we je voorzien van een gemeend advies over de bouwplannen. Ook zullen we waar dat nodig is bijsturen in deze aanvraag, om tot het juiste eindresultaat te komen.

Creatief

Soms vragen bouwkundige vraagstukken om een creatieve oplossing. Door jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende gebouwen hebben wij de knowhow in huis om voor elke situatie een uitweg te bedenken. Het combineren van bouwvormen maken deze uitweg uniek, des Tsjoenders.

Helder

We houden van helder. In onze offerte treft je een duidelijk overzicht aan van de werkzaamheden die zullen worden verricht. Wij hechten er veel waarde aan dat er vertrouwen moet zijn, van beide kanten, dat vinden we logisch.

Hoe is de naam de timmermantsjoender ontstaan?

De Timmermantsjoender is een liedje welke is geschreven door Piter Wilkens. Het liedje gaat over een timmerman die wensen in vervulling laat gaan. Tsjoender is namelijk het officiële Friese woord voor tovenaar.
De Timmermantsjoender is opgericht in 2001 door Johan en Elly Timmermans. Als eenmanszaak begonnen in de boerderij van (Johan) zijn ouders. Destijds werden alle timmerwerkzaamheden door hemzelf uitgevoerd, tot op heden voert Elly de administratie.
In 2001 ging Johan dus zelf nog op pad om bij bedrijf en particulier timmerwerkzaamheden uit te voeren. Door de jaren heen kwam hij erachter dat zijn passie vooral ligt bij oude gebouwen en vooral boerderijen. Deze vertellen verhalen en verdienen veel meer aandacht bij het timmerwerk. Daar krijgt Johan energie van. Dat komt vooral ook omdat eigenaren die in dat soort gebouwen wonen ook zelf hun hart hebben verloren in zo`n prachtig huis. Dan ontstaat er een win-win situatie.
Al snel werd de boerderij te klein en is er nieuwbouw gepleegd op het industrieterrein van Garyp. Echter, een nieuw gebouw, past niet bij De Tsjoenders. In 2010 verhuisde het bedrijf naar de voormalig melkfabriek van Garyp, de Eendracht. Dit gebouw was niet ideeal voor opslag maar het gebouw verdiende een andere bestemming volgens Johan. Na lange gesprekken en veel energie is het uiteindelijk “omgetsjoend” naar een multifunctioneel centrum. Een huisartsenpraktijk, kapsalon, kinderdagverblijf en diverse woningen zijn er in gerealiseerd.
Maar er moest dus weer een bedrijfsverplaatsing worden gedaan. En inmiddels hebben we onze unieke plek gevonden. Een voormalig agrarisch bedrijf. De ligboxstal is herbestemd tot kantoor en opslag ruimte. Johan vindt het vooral belangrijk om hiermee te laten zien wat je eigenlijk nog kunt met dit soort gebouwen, Nederland staat er namelijk vol mee. Zo hoef je dus niet altijd uit te wijken naar bedrijventerreinen voor je kantoor maar zijn dus ook dit soort locaties mogelijk voor huisvesting. Op die manier dragen we een steentje bij in de grote opgave die voor de deur staat. Namelijk het herbestemmen van dit soort gebouwen.